Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود احتمال موج جدید شیوع کرونا از اواسط اردیبهشت وجود دارد.

به گزارش شریان نیوز، با شیوع ویروس کرونا کلان شهر تهران با مشکلات زیادی رو به رو شد و مسوولان بارها در خصوص خطرات ناشی از این ویروس هشدار داده و ابراز نگرانی کردند.

با توجه به اینکه بر اساس قانون مدیریت شهری در زمان شیوع بیماری مسری وظایفی دارد اما اعضای شورا می گویند ما آمار دقیقی از وضعیت مبتلایان نداریم و باید وزارت بهداشت در این زمینه اطلاعات در دسترس ما قرار دهد و تاکنون این امر به درستی انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم گفت فوت شدگان در تهران خیلی بیشتر از آمار رسمی است و باید آمار استان تهران جداگانه اعلام شود.

برخی از اعضای  شورای شهر تهران از وزارت بهداشت خواستند آمارها به صورت تفکیک شده از روز اول اطلاع‌رسانی شود  و حتی محمد جواد حق شناس عضو شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد تاکنون وزارت بهداشت زیربار این اقدام نرفته  و اینکه ستاد مرکزی به ستاد تهران اجازه نمی‌دهد که آمار تفکیک شده استان را اعلام کند، هیچ توجیهی ندارد.

دولتی ها اعلام می کنند۲۵ تا ۲۶ درصد شیوع کرونا از سیستم حمل و نقل عمومی است و مدیریت شهری هم می گوید با وجود مسافر زیاد نمی توانیم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم.

شورایی ها می گویند ما باید آمار درستی داشته باشیم تا بتوانیم برای شهر برنامه ریزی کنیم تا بتوانیم اقدامات پیشگیرانه انجام دهیم اما آماری به ما ارائه نمی شود و علت این امر مشخص نیست. با ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم.

در خصوص وضعیت کرونا در تهران توضیح دهید.

شهرداری اقداماتی در زمینه پیشگیری از کرونا انجام داده است و کنترل کرونا توسط وزارت بهداشت هم به خوبی انجام شده است و کارنامه قابل قبولی دارند. طی جلسه ای که روزگذشته در کمیسیون بهداشت مجلس با مسئولین وزارت بهداشت داشتیم و همچنین بررسی‌های میدانی به عمل آمده، ورودی بیمارستان‌ها کاهش پیدا کرده است و تعداد زیادی از تخت های بیمارستانی که به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته بود، در حال حاضر بیماران آن ترخیص و تخت ها خالی شدند و تقریبا وضعیت بیمارستان ها عادی شده است.

در خصوص آمار مرگ و میر در کلان‌شهر تهران توضیح دهید.

مرگ و میرها در اسفند بیشتر بود اما به دلیل اینکه در دو هفته اول فروردین شهروندان فاصله گذاری فیزیکی و احتماعی را بسیار رعایت کرده و از خانه‌هایشان بیرون نیامدند، میزان ابتلا به ویروس کرونا و همچنین مرگ و میر کاهش یافته است.

با بازگشایی مشاغل امکان دارد که دوباره به پیک این بیماری برسیم؟

بله، نکته مهم که باعث نگرانی ماهم شده است، این است که ممکن است با عادی شدن شرایط و بازگشایی صنوف، میزان ابتلا به این بیماری افزایش یابد. خود شما هم شاهد هستید که بار ترافیکی بسیار زیاد شده است و ممکن است با توجه به ترددهای زیاد شهروندان، اواسط اردیبهشت دوباره با پیک کرونا مواجه شویم.

آیا درست است که می‌گویند با گرم شدن هوا این ویروس از بین می‌رود؟

این ویروس رفتارش ناشناخته است و در تمام دنیا در خصوص این ویروس روزبه‌روز به اطلاعات جدیدی می‌رسند، به نظر می‌رسد با گرم شدن هوا و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، این اپیدمی کنترل شود.

شناور شدن ساعات اداری به کجا رسید؟

دیروز هم در کمیسیون بهداشت تأکید کردیم که بهتر است کسب و کارها و فعالیت ادارات بصورت شناور شود. حتی می‌توان ساعات کاری بانک‌ها را ۹ صبح تا ۱۷ کرد تا مردم به تدریج به بانک بروند، نه اینکه فکر کنند فقط در مدت کوتاهی می‌توانند به بانک مراجعه کنند در آن صورت با ازدحام جمعیت روبه‌رو می‌شویم. اما اگر ساعات طولانی باشد ازدحام هم کمتر خواهد بود.

ساعات کاری برخی صنوف را از افطار تا سحر کنیم، بهتر می‌توان فاصله گذاری را رعایت کرد

با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان را در پیش داریم، می‌توانیم ساعات کاری بسیاری از صنوف را از افطار تا سحر درنظر بگیریم، بدین ترتیب از ازدحام و تراکم جمعیت کاسته می‌شود و مدیریت شهری هم می‌تواند فاصله‌گذاری اجتماعی را در مترو و اتوبوس مدیریت کند.

آیا با وضعیت فعلی و افزایش میزان مسافران، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی شدنی نیست؟

وقتی همه جا باز است و تقاضای سفر مسافران هم افزایش پیدا کرده، قطعا ما هم قادر نخواهیم بود طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را در مترو و اتوبوس اجرایی کنیم.

چرا آمار مرگ و میرها و  حتی میزان مبتلایان به کرونا متفاوت است؟

ما هنوز هم اصرار داریم که آمار تهران به عنوان پایتخت باید به صورت جداگانه اعلام شود. آمار مبتلایان جدید، آمار مرگ و میرها و حتی بیماران بدحال را باید بدانیم، هر چند شهروندان می‌توانند از اپلی‌ کیشن ماسک برای کسب این اطلاعات استفاده کنند، اما مدیریت شهری برای اینکه برنامه‌ریزی کند، هفته آینده یا ماه آینده اولویتش چیست و کجا باید بیشتر تمرکز کند، نیاز دارد که حرکت ویروس را در شهر تهران بهتر بداند. ما از وزارت بهداشت خواهش کرده‌ایم که آمار تهران را جداگانه اعلام کند.

ارتباط شورای شهر با وزارت بهداشت در این زمینه چگونه است، آیا مشکلی وجود دارد؟

از ابتدا همکاری و ارتباط تنگاتنگی با وزارت بهداشت ،دانشگاهها و ستاد کرونا داریم، و دستورالعمل‌هایی متعددی تهیه و اجرا شده و اینکه ما خواهان این هستیم که وزارت بهداشت اطلاعات را در دسترس مدیریت شهری و شهروندان تهرانی قرار دهد تا ما بتوانیم به خوبی شهر را مدیریت کنیم. و مردم نگرانی هایشان کاهش یابد خواسته ای منطقی است بهتر است اطلاعات شهر تهران شفاف ارائه شود اگر وزارت بهداشت وضعیت شهر تهران را روزانه بطور کامل اعلام کند، شهروندان عبور و مرور خود را در سطح شهر مدیریت خواهند کرد و به نقاط پرخطر مراجعه نمی‌کنند.

قانونی در این زمینه وجود دارد؟

ماده ۵۵ قانون شهرداری ها تکلیف، شهرداری ها را در زمان بیماری های مسری مشخص کرده است و لذا وظایفی دارد و اگر نداند شرایط چگونه است، قطعا در ارائه خدماتش مشکلاتی ایجاد می‌شود.

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، روند آمار مرگ و میر در تهران چگونه بوده است؟

در دو ماه گذشته وقتی در روزهای پیک بودیم، در برخی روزها حتی ۱۱۰ متوفی داشتیم و شاید هم بیشتر، اما از فروردین امسال با توجه به اینکه شهروندان بسیار رعایت کردند، میزان مرگ و میر کاهش چشمگیری یافته است و تقریباً به نصف روزهای اوج رسیده‌ایم.

آمار دقیقی دارید؟ 

دقیقا نمی‌دانم، چون اعلام نشده است.

علت اینکه آمار به درستی اعلام نمی‌شود چیست؟

نمی‌دانم باید از خود وزارت بهداشت بپرسید اما این را بگویم که اگر مردم اطلاعات دقیقی داشته باشند، در کنترل این بیماری تأثیرگذار است.

قرار بود برای کنترل شیوع بیماری، زدن ماسک اجباری شود، اما این امر رخ نداد، توضیحاتی می‌دهید؟

ما مدت هاست پیشنهاد دادیم و دیروز هم مجدد در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی مطرح کردم و گفتم  بهتر است تا اواسط اردیبهشت، زدن ماسک اجباری شود ، البته ما منتظر هستیم تا ببینیم با بازگشایی کسب و کارها چه اتفاقی رخ می‌دهد، اما فکر کنم تا اواسط اردیبهشت در مترو زدن ماسک اجباری باشد و این امر در کنترل بیماری مؤثر است.

آیا دولت در این زمینه کمک می‌کند؟

ببینید در همه جای دنیا ماسک‌های خانگی هم وجود دارد که شهروندان می‌توانند با یک پارچه معمولی هم ماسک درست کرده و از خود محافظت کنند، فقط فرد بیمار باید ماسک طبی بزند.

آماری در خصوص وضعیت شیوع بیماری با توجه به ازدحام جمعیت در مترو دارید؟

مسلم است وقتی ورودی مسافر به ایستگاه‌های مترو بالا می‌رود، عملا اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی شدنی نیست، البته پروتکل‌هایی کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا تهیه کرده و دراختیار ستاد مقابله کرونا قرار گرفته است و انجام این پروتکل بستگی به تصمیم ستاد دارد که چطور باید این کار انجام شود. اما تأکید می‌کنم با وضعیت فعلی، امکان فاصله‌گذاری اجتماعی در مترو وجود ندارد و باید ساعات کاری شناور شود.

آیا ساعات کاری را شناور می‌کنند؟

ما پیشنهاد دادیم، در جلسه‌ای که نماینده بسیاری از نهادها هم حضور داشتند، از این پیشنهاد استقبال شد، ولی باید سازوکارهای این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گیرد و درنهایت ستاد کرونا باید در مورد آن تصمیم بگیرد.

امیدوارم به زودی ستاد کرونا در این زمینه تصمیم بگیرد، چرا که شناور شدن ساعات کار به کنترل بیماری کمک می‌کند.

چه پروتکل‌هایی در کمیسیون سلامت برای جلوگیری از شیوع کرونا درنظر گرفته‌اید؟

اقدامات ما به دو بخش تقسیم می‌شود. یکی برنامه‌ریزی برای داخل شهرداری از جمله میادین میوه و تره‌بار، شهروند و ... است که با کمک اداره سلامت، پروتکل تهیه شد و همچنین یک بخش هم باید برنامه‌ریزی برای سطح شهر انجام می دادیم که الحمدلله نیروهای خدمات‌شهری اقدامات خوبی انجام دادند و کمترین آسیب را هم دیدند و کارگری نداشتیم که به ویروس مبتلا شده باشد و در ایام نوروز هم تمام کارگران در حال آماده‌باش بودند و خدا را شکر به سلامت این دوران را طی کردند و مشکلی هم نبود. البته در برخی نقاط شهرداری، افراد به این ویروس مبتلا شدند.

پارکها یکی از محل‌های پرتجمع در تهران هستند، مدتی پارکها تعطیل شدند اما دوباره بازگشایی شدند. البته مسئولین شهری می‌گویند ستاد کرونا به آنها مکتوب اعلام نکرده است. 

در حال حاضر بسیاری از پارکهای تهران بسته است. شاید در برخی محله‌ها بعضی پارکها باز شده باشند، اما در کل پارکها را ما تعطیل کرده‌ایم. 

در خصوص پیشگیری از شیوع ویروس در  مادران باردار  که در حوزه تخصصی شما در وزارت بهداشت است، توضیح می‌دهید؟

در این باره برنامه های خوبی از جانب معاونت بهداشت و با همکاری ماماهای عزیز کشور انجام شد. غربالگری‌هایی صورت گرفت و حتی بحث مشاوره آنلاین هم داشتیم. ضمن اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار مادر باردار در این شرایط در کشور داریم که باید به صورت منظم هفتگی و ماهانه ویزیت شوند. در ایام کرونا بیشترین اقدامات در این زمینه صورت گرفت و تمام مادران باردار را دو نوبت غربالگری کردند و به صورت ۲۴ ساعته چه در بخش خصوصی چه در بخش دولتی جوابگوی سؤالات مادران بودند و آنها را راهنمایی می‌کردند و هر جا لازم بود مداخله صورت می‌گرفت و وزارت بهداشت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داد و ماماهای کشور هم فداکاری‌های زیادی کردند.

چند ماما به ویروس کرونا مبتلا شد؟

متأسفانه ۳ ماما بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و ۱۰۲ ماما هم به این ویروس مبتلا شدند. به خاطر اینکه مادران بارداری که مراجعه می‌کنند شاید ظاهرا سالم باشند، اما ناقل بوده و یا اینکه در ابتدای بیماری بودند و باعث شد که این افراد به این بیماری مبتلا شوند. در حال حاضر بخشی از ماماها در قرنطینه خانگی هستند و برخی هم در بیمارستان بستری شده و عده‌ای هم خانواده هایشان مبتلا و برخی هم همسرانشان را از دست دادند . تیم درمان همگی درگیر داستان کرونا بودند و واقعا در این زمینه اقدامات خوبی انجام دادند.

چند مادر باردار بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده است؟

آمار دقیقی ندارم اما تعدادی از مادران باردار بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند. تعدادی هم مبتلا شدند ولی نجات یافتند. موردی داشتیم که حال مادر باردار بسیار بد بود، اما با اقدامات تیم درمان، مادر نجات پیدا کرد و فرزندش را هم سالم به دنیا آورد. اما خوب در این بین هم عده‌ای هم جان خود را از دست دادند.

منبع: شریان

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر تهران فاصله گذاری اجتماعی جان خود را از دست اواسط اردیبهشت آمار مرگ و میر مادران باردار وزارت بهداشت مدیریت شهری برنامه ریزی خوبی انجام ستاد کرونا شیوع کرونا ساعات کاری مبتلا شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۳۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان، سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار هم که تا ۳.۳ میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال ۳.۵ میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد. قیمت سکه هم تا ۴۳ میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر دیروز بار دیگر به مرز ۶۰ هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال ۵۰ هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز وارد کانال ۳.۳ میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال ۴۰ میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز ۶۰ و ۵۰ هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال ۵۹ هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903245

دیگر خبرها

  • آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۸۴۴ نفر رسید
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • دردسر بزرگ پرسپولیس در حساس‌ترین روزهای لیگ
  • دردسر جدید پرسپولیس در حساس‌ترین روزهای لیگ
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • افشای شگرد مادر و پسر تهرانی برای آدم‌ربایی مردان جوان
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • نبض مسکن در کلان‌شهر همسایه تهران